Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Νέα υλικά και αναβάθμιση της Εφεδρείας στον Ισραηλινό Στρατό.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισραηλινός Στρατός στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού του αποφάσισε την κατασκευή νέων εξαρτήσεων που αναμένεται να παραλάβουν από το 2013 οι Ισραηλινοί πεζικάριοι, οι όποιοι μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν 2 γιλέκα , ένα προστατευτικό θώρακα και μια επιπρόσθετη εξάρτηση.

Το νέο υλικό θα αντικαταστήσει και τα δύο, προσφέροντας μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων. Θα χαρακτηρίζεται από σπονδυλωτή κατασκευή με σύστημα ανάλογο του αμερικανικού MOLLE, επιτρέποντας στο προσωπικό να προσθαφαιρεί θήκες γεμιστήρων/χειροβομβίδων και γενικής χρήσης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Το νέο γιλέκο αναπτύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από το τμήμα λογιστικής υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων και μικρός αριθμός έχει προωθηθεί για αξιολόγηση σε μονάδες ειδικών επιχειρήσεων.

Επίσης μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας με τους εφέδρους αναπτύσσει η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού σε συνεργασία με τη διεύθυνση πληροφορικής των Ισραηλινών δυνάμεων.

Στόχος είναι το νέο διαδικτυακό πόρταλ να παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία της διοίκησης με τους εφέδρους, ταχεία κλήση για υπηρεσία, επεξεργασία αιτημάτων απο τον προσωπικό τους λογαριασμό σύνδεσης οι έφεδροι θα μπορούν επίσης να αιτούνται μετάθεσης σε διαφορετική μονάδα, να προσφέρονται για εθελοντική υπηρεσία κτλ..

Η υπηρεσία θα παρέχει την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μελών της ίδιας μονάδας μέσω φόρουμ, instant messaging, email κ.α .

Παράλληλα αναπτύσσονται ανάλογες εφαρμογές για χρήση σε κινητά iPhone και Android για άμεση επικοινωνία με την υπό κατασκευή πλατφόρμα.

Η δοκιμαστική έκδοση θα ξεκινήσει την λειτουργία της σε λίγους μήνες, ενώ η τελική μορφή θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2013. Απώτερος στόχος φυσικά η βελτιστοποίηση της διαδικασίας κινητοποίησης της εφεδρείας σε ένα στρατό ο οποίος βασίζεται σε αυτή κατά μεγάλο ποσοστό.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει και οικονομικά οφέλη από την μείωση της δυσκίνητης γραφειοκρατίας.

Με το παρόν σύστημα η επικοινωνία μεταξύ των εφέδρων και των συνδέσμων αξιωματικών των Ισραηλινών ΕΔ, γίνεται κυρίως μέσω τηλεφώνου και φαξ.

Σύμφωνα με πληροφορίες με 2.000 μεταχειρισμένα οχήματα Hummer ενισχύεται το Ισραηλινό Πεζικό. Τα οχήματα θα υποστούν έλεγχο και θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές πριν αποδοθούν για υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Amit Trep, διοικητή της διεύθυνσης Όπλων -οχημάτων (Department of Weapons Mobility) το μεγαλύτερο μέρος εξ'αυτών θα αποθηκευτεί και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση ενεργοποίησης εφεδρικών μονάδων μιας και τα υπάρχοντα Hummer σε υπηρεσία είναι πιο σύγχρονα.

Τα περισσότερα οχήματα θα κρατηθούν σε συνθήκες αποθήκευσης με ειδικά συστήματα προστασίας και θα βρίσκονται συνδεδεμένα με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να διατηρήσουν τις μπαταρίες τους σε ικανοποιητική κατάσταση και έτοιμες για χρήση.

Η διαδικασία αποδοχής των οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και τα πρώτα αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ εντός ενός έτους, με ρυθμό 100 ανά μήνα.

Σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Trep "τα νέα οχήματα θα επεκτείνουν σημαντικά τον στόλο των Ισραηλινών ΕΔ και θα ενισχύσουν δραματικά την ικανότητα ελιγμού σε περίπτωση ανάγκης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου