Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ποια είναι η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), και γιατί κάποιοι επιχειρούν να την δυσφημήσουν;


Με έκπληξη και αποστροφή διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες άρθρο συμπολίτη μας, (/ttp://neaflorina.gr/2017/05/tin-ora-pou-kyvernisi-xepoula-lignitikes-monades-tis-dei-o-stratos-prosomioni-anakatalipsi-ergostasihon) το οποίο δημοσιεύτηκε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, και στο οποίο μεταξύ των άλλων ισχυρισμών του περί δραστηριοτήτων του Στρατεύματος (τους οποίους δεν είμαστε αρμόδιοι να σχολιάσουμε) αναφέρεται και στην Λέσχη μας, και δη στο Παράρτημα Φλώρινας, με τρόπο που επιεικώς τον βρίσκουμε απρεπή και αήθη.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ο εν λόγω αρθρογράφος ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας, ούτε ενδιαφέρθηκε να πάρει οιαδήποτε πληροφορία, ούτε ποτέ παρευρέθη σε κάποια εκδήλωση ή δραστηριότητά μας ή κάτι παρόμοιο. Άρα όσα λέει δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα και βρίσκονται στην φαντασία του και μόνο. Προβληματιστήκαμε με τα όσα φαιδρά και ανιστόρητα γράφει για εμάς. Όμως επιλέξαμε να μείνουμε καλόπιστοι, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά είναι απλά προσωπικές του ονειρικές φαντασιώσεις και εμμονές, που πηγάζουν από ιδεολογικές αγκυλώσεις και εθισμούς, και ότι ΔΕΝ είναι μέρος ευρύτερου σχεδίου υπονόμευσης του σκοπού μας, υποθαλπόμενου από γνωστούς σκοτεινούς κύκλους εντός και εκτός Ελληνικής επικράτειας.

Πρέπει όμως επίσης και να τον ευχαριστήσουμε δημοσίως για την απρόσμενη προβολή που μας έκανε, με την αναφορά στο ιστολόγιό μας (http://lefed-flo.blogspot.gr/), στο οποίο μπορεί ο καθένας ενημερωθεί για εμάς. Η αναφορά του αυτή εκτίναξε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου. Του είμαστε υπόχρεοι. Τον ευχαριστούμε ακόμα, διότι μας δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να απευθυνθούμε με καθαρό πρόσωπο στους Φλωρινιώτες συμπολίτες μας και να τους πούμε ποιοι είμαστε:

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) είναι επίσημα αναγνωρισμένο Σωματείο με εγκεκριμένο Καταστατικό (και όχι “ομάδα πολιτών” ή “οργάνωση-σφηκοφωλιά-φυτώριο”, όπως η ατυχής ρητορική του άρθρου επιμένει), το οποίο εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα. Τα μέλη της εμφορούνται από την κοινή πεποίθηση ότι η ιδιότητα του Πολίτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οργανική συμμετοχή στην Άμυνα της χώρας, δηλαδή τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στην Πολιτική Προστασία. Συμμετοχή, η οποία θεσμικά ρυθμίζεται από το Σύνταγμα και του Νόμους του κράτους. 


Σκοπός μας δεν είναι άλλος από το να είμαστε όσο γίνεται πιο άρτια προετοιμασμένοι, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα όταν η Πολιτεία μας καλέσει, είτε στον πόλεμο, είτε σε οιαδήποτε έκτακτη ανάγκη. Γιαυτό όχι μόνο φροντίζουμε να συντηρούμε τις στρατιωτικές μας γνώσεις και δεξιότητες, αναλόγως την θέση του καθενός στο στράτευμα, αλλά και είμαστε οργανικά ενταγμένοι στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, συμμετέχοντας όσο μπορούμε περισσότερο, παρ’όλες τις λοιπές οικογενειακές και προσωπικές μας υποχρεώσεις. Αναλυτικότερα για τους σκοπούς και τις δράσεις μας, μπορεί κανείς να ενημερωθεί στην κεντρική ιστοσελίδα της Λέσχης: (http://www.lefed.gr/


Ομολογούμε πως δεν κάνουμε κάτι πρωτόγνωρο. Σε άλλες χώρες ο θεσμός της Εφεδρείας είναι πολύ αρτιότερα οργανωμένος, στενότερα συνδεδεμένος με τους κρατικούς θεσμούς, και τυγχάνει μεγάλης προβολής και αναγνώρισης. Ελπίζουμε μια μέρα να το δούμε και στην πατρίδα μας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων πρέπει να πούμε ότι όλους μας ενώνει η αγάπη για την μία μας Πατρίδα. Γιαυτό και αφήνουμε εκτός Λέσχης οτιδήποτε έχει να κάνει με κομματικές ταυτότητες, θρησκευτικές/ιδεολογικές διαφορές, ποδοσφαιρικές προτιμήσεις, ή και προσωπικές αντιπάθειες. Αφήνουμε εκτός Λέσχης οτιδήποτε μπορεί να διασπάσει την κοινή μας προσπάθεια για τον ανώτερο σκοπό. Έχουμε περήφανο και καθαρό πρόσωπο απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, η οποία μας έχει αγκαλιάσει. Όλες μας οι δράσεις και οι εκδηλώσεις είναι φανερές, γιατί δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκρύψουμε οτιδήποτε. Η οποιαδήποτε συνεργασία μας με κρατικούς φορείς και υπηρεσίες γίνεται σε αυστηρά θεσμικά πλαίσια, όπως επιτάσσει μια ευνομούμενη πολιτεία.

Η τοπική μας κοινωνία είναι μικρή, και λίγο πολύ όλοι είμαστε γνωστοί, όπως και η βιοτή, το ήθος και η διαγωγή του καθενός μας. Οι Φλωρινιώτες μας γνωρίζουν καλά τους περισσότερους από εμάς. Είμαστε κάθε μέρα μαζί στον δημόσιο βίο, στην εργασία μας, στην αγορά, στον δρόμο, στους χώρους ψυχαγωγίας. Θα μας δείτε με την χαρακτηριστική Ελληνική παραλλαγή και τα μαύρα μας καπέλα με το κίτρινο σήμα της Λέσχης να συμμετέχουμε ζωηρά στις Εθνικές επετείους και σε άλλες δράσεις προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Θα μας δείτε ίσως σε κάποιο βουνό να ασκούμε τις στρατιωτικές μας δεξιότητες, ή να κάνουμε πορείες ή δράσεις πυρασφάλειας. Σε μια επιστράτευση ή σε μια φυσική καταστροφή είμαστε από τους πρώτους που θα προστρέξουμε στο κάλεσμα, πανέτοιμοι να προσφέρουμε. Είμαστε Πολίτες-Οπλίτες όσο και για όσο οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν.



Για το παράρτημα Φλώρινας της ΛΕΦΕΔ,
Γεώργιος Χ.Χατζής – Πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου